łosoś mocno cytrynowy

łosoś mocno cytrynowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    300 gramów
  • cytryna

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z łososia umyć, przekroić na dwie części.
2. Wycisnąć sok z cytryny razem z miąższem. Zanurzyć w nim łososia. Przyprawić rybę pieprzem. Włożyć do lodówki na 30 minut.
3. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. W razie potrzeby dolać wody. Dusić pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

23.11.2011 00:09
pycha

halinka1011

20.08.2011 21:07
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat