Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasty smakołyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
woda 2 łyżki
pisaki spożywcze
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 6 łyżek
kremówka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasty smakołyk

Ciasto francuskie schłodzić w lodówce.
Schłodzone rozłożyć i pokroić na małe prostokąty.
Każdy prostokąt przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
Żółtko roztrzepać i posmarować nim każdy kawałek ciasta.
Blachę przełożyć do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec ok. 6 minut.
W tym czasie kremówkę ubić, gdy już zgęstnieje dodać 3 łyżki cukru pudru, delikatnie połączyć mikserem na najniższych obrotach.
Ciastka po wyjęciu z piekarnika przestudzić i poprzecinać na pół, smarować ubitą kremówką i z powrotem złączać.
Wodę lekko podgrzać, dodać pozostałe 3 łyżki cukru pudru i tak przygotowanym lukrem smarować ciastka.
Po przestygnięciu pisakami malować paski w różnych kolorach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 04.05.2012 07:02
wygląda świetnie
jolaxa1 21.09.2011 22:42
pycha
ewasylwia 21.08.2011 11:41
fajnie wygląda
gosia47-47 21.08.2011 09:17
fajne
agnieszka137 20.08.2011 23:39
ekstra ciacha!
Małgorzata113 20.08.2011 20:57
świetny przepis
halina17 20.08.2011 20:34
fajnie wyglądają ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak