Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
szpinak 100 g
szynka szwarcwaldzka 4 plastry
feta 20 g
suszone pomidory 4 sztuki
musztarda 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
majonez 2 łyżki
kurki 40 g
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kotlety schabowe dokładnie roztłuc tłuczkiem do mięsa- mają być cienkie.
Z musztard i majonezu robimy marynatę i smarujemy nią kotlety.
Kurki kroimy w kostkę i podsmażamy parę minut na roztopionym maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na każdym kotlecie kładziemy plaster szynki, listki szpinaku pozbawione łodyżek, pasek fety, jeden pomidor i część kurek. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami, żeby się nie rozwinęły. Z wierzchu smarujemy resztą marynaty.
Kotlety możemy podsmażyć na patelnie pod przykryciem na odrobinie tłuszczu, możemy zapiec w piekarniku, ja zrobiłam je na parze- przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 21.08.2011 09:15
dobre
Misiek1 20.08.2011 21:25
Pięknie wyglądają:)
Małgorzata113 20.08.2011 20:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak