Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej do smażenia
Farsz:
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
sól do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

Ciasto zrobić jak na naleśniki. Smażyć na patelni odkładać na talerz i najlepiej przykryć drugim aby były miękkie i dobrze się zwijały. Kapustę kiszona ugotować na miękko, pieczarki pokroić drobniutko i podsmażyć. Ugotowana ostudzoną kapustę drobno pokroić wymieszać razem z pieczarkami doprawić przyprawami i nadziewać naleśniki. Nadziane naleśniki obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.01.2012 23:00
Pyszne! Uwielbiam nale?niki pod ka?d? postaci? :)
Kate131 09.11.2011 09:39
zjadlabym:)
Misiek1 20.08.2011 21:24
Uwielbiam krokiety z takim nadzieniem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak