Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatniki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
mąka pszenna 200 g
miód 2 łyżki
masło orzechowe 1 łyżka
czekolada 1 tabliczka
cukier puder
pisaki spożywcze

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatniki inaczej

Mąkę przesiać.
Masło posiekać nożem, utrzeć ręcznie razem z miodem.
Dodać masło orzechowe i dalej ucierać.
Kiedy masa się połączy, dodać mąkę i zagnieść ciasto.
Tak przygotowane ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać maszynką wzór herbatników.
Piec w 180 stopniach przez ok 12 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Z cukru pudru i wody przygotować lukier.
Część przestygniętych ciastek polewać lukrem a część czekoladą.
Kiedy polewy stwardnieją, herbatniki ozdabiać pisakami spożywczymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak