Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6
oliwa 4 łyżki
kostki rosołowe 5 szt
ser żółty 35 dkg
sól
kminek 1/2 łyżeczki
bułka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa po francusku

Obrane cebule drobno posiekać i usmażyć na złoty kolor na oliwie. W 6 szkl. wody rozpuścić kostki rosołowe, dodać cebulkę i gotować ok.10 min. Ser zetrzeć na tarce i wsypać do zupy razem z przyprawami. Bułki pokroić w kostkę i na tłuszczu zarumienić je. I dać do ugotowanej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 02.07.2013 09:42
ciekaw pomysł
Katarzyna59 04.06.2013 08:41
świetny przepis
Iwusia 07.05.2013 23:09
wspaniała ta zupka
Ada-Gaba 13.02.2013 13:03
extra
berys18 07.11.2012 09:07
ciekawy pomysł
MagdaXXX 04.09.2012 17:16
zjadłabym taką zupkę
traktorek 04.09.2012 15:15
ciekawa
RenataZ-et 23.06.2012 21:18
super propozycja
Łukasz15 05.06.2012 09:04
pycha
mirosława4 18.05.2012 17:58
brzmi smacznie
IKrakowianka 28.02.2012 21:33
świetna
Dorian 23.02.2012 12:21
pycha
romanrafal
romanrafal 20.12.2011 15:36
smaczna
Norgiusz 15.12.2011 09:13
mniam
Wacław 14.12.2011 10:43
smaczna !
Justa32 11.11.2011 22:00
pyszna
Wafelek2601 07.09.2011 14:13
ciekawe
Monika193
Monika193 25.08.2011 23:56
fajna
smakoszek 22.08.2011 09:26
świetna
eewelina 21.08.2011 00:12
to moja ulubiona zupa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak