Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,50 kg
boczek wędzony 0,10 kg
kiełbasa 0,10 kg
cebula 3 szt
ogórek kiszony 1 szt
seler 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Umyte mięso pokroić w kostkę, a pozostałe składniki w niezbyt cienkie plastry. Nabijać na patyczki na przemian, posolić oprószyć pieprzem skropić oliwą. Upiec na ruszcie lub obracając w rozgrzanym piekarniku. Mięso można przed nakłuciem na patyczki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak