Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z papryką i majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
papryka mielona do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z papryką i majerankiem

Pierś z kurczaka myjemy, wykrawamy tzw. grzebień. Kroimy filet w plasterki, tak jak na kotlety. Oprószamy mięsko solą, pieprzem, papryką i wegetą. Rozgrzewamy patelnię z olejem i kładziemy filety. Smażymy na dużym ogniu, pod przykryciem, przez ok.10 minut z każdej strony. Odkrywamy, posypujemy posiekanym majerankiem i smażymy dalej pod rzykryciem na brązowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.01.2014 22:03
powinno być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak