Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec indyka w sosie smieanowo-grzybowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 5 szt
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 szt
śmietana 12% 1 op
mąka 2 łyż
woda 1/2 l
sól
cebula 2 szt
ziele angielskie 3 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
grzyby suszone 10 szt
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: udziec indyka w sosie smieanowo-grzybowym

z udzcia zdjac skore, wyjac kosci i podzielic na mniejsze kawałki. posypac sola,pieprzem i przyprawa (Wegetą np.) Przesmażyc lekko na patelni. do tego pokroic cebule i tez leko przesmazyc. wszystko przesypac do brytfanny.
Dodac lisc i ziele,czosnek , sliwki i grzybki . zalac kolo 0,l/ 0,75wody i dusic ok.1,5H. jak mieso bedzie mekkie przygotowac smietane z 4lyzkami maki, i wlac do miesa energicznie mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.12.2011 16:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak