Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z indyka smażona z cebulą i dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 10 dkg
woda 50 ml
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 0,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
koncentrat pomidorowy 1 (bez dodatku cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z indyka smażona z cebulą i dodatkami

Kiełbasę pokroić na 3 - 4 cm kawałki, cebulę w piórka. Na suchej teflonowej patelni obsmażyć kawałki kiełbasy, dodać cebulę i często mieszając smażyć do momentu, aż cebula zacznie nabierać złotego koloru. Dodać koncentrat, wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Smażyć przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać czosnek, wymieszać. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:25
apetyczna :D
bursztynek 28.02.2012 01:04
mniam, bardzo lubię smażoną kiełbasę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak