Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 gram
mąka pszenna 140 gram
olej roślinny 1 łyżka
cukier waniliowy 1
jabłka 5
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada z jabłkami

Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy powoli cukier i cukier waniliowy, żółtka oraz olej. Przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy. Obieramy jabłka, kroimy w drobną kosteczkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posypujemy je cynamonem i zalewamy ciastem biszkoptowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok.15 min. Po wyjęciu lekko studzimy (ale nie całkiem, bo się nie zwinie) i z pomocą ściereczki zwijamy ciasto jabłkami do środka. Można posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak