Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na skrzydełkach kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
kartofle 2 szt
ogórki kiszone 8 szt
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól 1 łyżeczka
zupa 1 jarzynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na skrzydełkach kurczaka

Skrzydełka kurczaka zalać 600 ml zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, 5 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe i gotować od chwili zagotowania wody 20 minut. W między czasie kartofle obrać ze skórki, pokroić je w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Opakowanie zupy jarzynowej wymieszać z 500 ml zimnej wody. Kartofle pokrojone w kostkę, starte ogórki i wymieszaną zupę dodać do garnka, gotować około 15 minut, mieszać co jakiś czas. Skrzydełka wyciągnąć z zupy, obrać z kości, pokroić na mniejsze kawałki. Zupę przelać do miseczek, na środek włożyć trochę mięsa ze skrzydełek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 20.08.2011 19:19
uwielbiam ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak