Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory makrelą i jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z makreli z pieprzem 1 szt
jajko 2 szt
pomidory 6 szt
majonez 1 łyżka
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory makrelą i jajkiem

2 jajka ugotować na pół twardo, żółtka mają być lekko ścięte. Jajka posiekać nożem i wsypać do miseczki. Z fileta z makreli ściągnąć skórę, rozdrobnić widelcem i dodać do jajek. Do miski dodać jeszcze 1 łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać składniki. Z sześciu pomidorów ściąć czubki i za pomocą łyżeczki wydrążyć środki, pokrojony miąższ bez pestek dodać do masy i lekko wymieszać, masą faszerujemy pomidory. Liście sałaty ułożyć na podłużnym półmisku, pomidory ułożyć na liściach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 22.08.2011 18:22
fajna propozycja
Margo1 22.08.2011 17:11
pomysłowe
pacpaw 21.08.2011 20:58
ciekawe, aby pomidorki jeszcze troszkę podpiec. Rozwalą się?
Pola2 20.08.2011 19:20
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak