Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica mięsno - warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
KIEŁBASA ŻYWIECKA 2 pęczki
szczypiorek 4 sztuki
bazylia świeża kilka listków
oliwa
pieprz i sól do smaku
rzodkiewka 4 (biała miniaturka)
rzodkiewka 4 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica mięsno - warzywna

Jajka rozbić do miseczki.
Dodać soli i pieprzu do smaku, rozmemłać widelcem.
Kiełbasę żywiecką pokroić w większe części.
Czerwoną rzodkiewkę umyć, pokroić w talarki.
Białą rzodkiewkę umyć, lekko obskrobać i pokroić w talarki.
Szczypiorek opłukać i posiekać.
Bazylię opłukać i porwać.
Patelnię rozgrzać z odrobiną oliwy, wrzucić kiełbasę i chwilkę podsmażać.
Przelać jajka z warzywami i zieleniną.
Podsmażać wszystko razem przez chwilkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.06.2012 20:09
no i kolejna wspaniała jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak