Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt z kremem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 3/4 szklanki
kakao 2 łyżeczki
śmietana 30% 1/2 litra
galaretka malinowa 1
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt z kremem malinowym

Biszkopt ciemny: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko mieszamy. Wlewamy do wołożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 30-40 min w 160-180 stopniach. Krem malinowy: W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę. Śmietanę ubijamy dodając cukier puder i powoli tężejącą galaretkę. Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części i przekładamy kremem. Ciasto można polać z wierzchu lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 20.08.2011 18:44
bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak