Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otrębowe kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
mąka pszenna 1/2 szklanka
płatki owsiane 1/2 szklanka
jajko 2
papryka mielona do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Otrębowe kotlety

Pierś z kurczaka ktoimy na kotlety. Za pomocą woreczka i tłuczka wyrównujemy ich grubość uważając, żeby nie zrobić dziury. Posypujemy kotlety równomiernie przyprawami. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jajka, na trzeci wysypujemy otręby. Do otrębów można dodać trochę papryki mielonej i wymieszać dla koloru przy podsmażaniu. Rozkłócamy jajka i panierujemy kotlety, obtaczamy kolejno w mące, jajku i otrębach z papryką. Otręby trzeba trochę docisnąć do kotleta, żeby nie odpadały. Rozgrzewamy patelnię z kilkoma łyżkami posolonego oleju i smażymy kotlety. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak