Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
fasola szparagowa 1 garsc
ziemniaki ugotowane 2 szt
masło
mięso cielęce z łopatki 30 dag
sól do smaku
śmietana 18 proc
jogurt naturalny
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1/2 szt
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka fasolowa

Fasole odcedzamy z zalewy .Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry.Fasolkę szparagową gotujemy z mięsem z dodatkiem kucharka . Fasole wyciągamy wcześniej mięso gotujemy aż będzie miękkie. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pokrojone ziemniaki ,cebulę ,fasole ,pokrojoną w kostke paprykę i pokrojone mięsko .Mieszamy solimy do smaku ,pieprzymy .Robimy sos .Mieszamy śmietanę i jogurt z wyciśniętym czosnkiem ,doprawiamy solą . Na talerzu z podajemy zapiekankę polaną sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.06.2013 19:38
super smak
Kasiax18 30.05.2012 21:14
super
pioge7 20.08.2011 08:23
apetyczna
iwa643 20.08.2011 06:38
Dodajemy natke pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak