Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka zawijaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
cukier 150 gram
jajko 2 sztuki
margaryna 200 g
kakao gorzkie 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka zawijaski

Z mąki odmierzyć 1/2 kg i przesiać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać suche składniki, aby proszek do pieczenia dobrze się połączył. Margarynę posiekać drobno, wrzucić do suchych składników. Dodać jajka i wszystko razem zagnieść. Powstałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać kakao i dobrze wymieszać. Osobno rozwałkować dwa kolory ciasta. Jedno ułożyć na drugim, zwinąć jak roladę. Następnie nożem kroić cienkie paski ciasta i układać je na blaszy wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 29.12.2011 23:48
Super
sylwia / sytofala 11.10.2011 23:37
ładne i proste :) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak