Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z nutką pikanterii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1 pęczek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
chrzan biały 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
cytryna kilka kropli
rzodkiewka 1 (biała miniaturka)
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z nutką pikanterii

Od czerwonej rzodkiewki oddzielić zieloną część, umyć, pokroić na talarki. Białą rzodkiewkę umyć, lekko oskrobać i pokroić w talarki. Do miseczki dać po łyżce chrzanu, musztardy. Dodać małą łyżeczkę cukru. Wcisnąć kilka kropel cytryny. Sos wymieszać i odstawić na 5 minut, aby się przegryzł. Szczypiorek opłukać i posiekać. Rzodkiewki ze szczypiorkiem wymieszać. Do naczynia ułożyć cienką warstwę warzyw, posmarować sosem, położyć kolejną warstwę, znowu sos i warstwę warzyw. Można spożywać samą jak i jako dodatek do mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 31.05.2012 10:22
Fajna
leonkot 27.09.2011 13:54
ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak