Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka warzywno - śledziowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jablko duże 1 sztuka
śledzie w oleju 2 opakowania
jajko 5 sztuk
woda
ogórki kiszone 5 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
kukurysza konserwowa 1/2 puszki
szynka 20 dag
majonez 1 słoiczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka warzywno - śledziowa

Śledzie wyjąć z opakowania, delikatnie opłukać pod wodą, osuszyć ręczniczkiem. Następnie drobno pokroić na kostkę.
Jabłko umyć, obrać ze skórki, wydrążyć środek i pokroić w kosteczkę.
Jajka ugotować w wodzie na twardo. Obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Groszek i kukurydzę przełożyć z puszek odsączając soki.
Szynkę pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do miski, dodać majonez, posolić i dodać troszkę pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 28.05.2012 23:45
Ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak