Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa marynata

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szklanka
oliwa 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
sól szczypta
pieprz szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa marynata

Czosnek obrać i rozgnieść w moździerzu.
Dodać sproszkowaną paprykę.
Wzbogacić szczyptą soli i pieprzu.
Z cytryn wycisnąć ok. szklanki soku.
Składniki połączyć.
Następnie wlać oliwę i wszystko wymieszać.
Marynatą nacierać przygotowane (dowolne) mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak