Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/4 szklanki
sok pomarańczowy 1 szklanka
natka pietruszki
sól szczypta
cukier 1 łyżeczka
dżem morelowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata na słodko

Do miseczki nałożyć 3 czubate łyżki dżemu brzoskwiniowego.
Natkę pietruszki opłukać, posiekać drobno i wrzucić do miseczki.
Dodać soli i cukru.
Wlać ocet winny , wymieszać.
Dodać stopniowo sok pomarańczowy.
Wszystko razem dokładnie połączyć.
Marynata gotowa do natarcia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak