Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone jabłka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt
rodzynki 5 łyżek
cynamon 2 łyżeczki
cukier 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone jabłka z rodzynkami

Jabłka obrać ze skórki, przepłukać i pokroić w kostkę. Pokrojone jabłka przesypać do rondelka, dodać łyżkę wody i chwilkę dusić. Rodzynki umyć i dodać je do jabłek, dusić na małym ogniu, potem dodać cukier (jeśli jabłka są bardzo słodkie można dodać mniej cukru) i cynamon, wymieszać składniki i dusić jeszcze przez chwilkę. Jabłka z rodzynkami można podawać z makaronem lub z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 24.10.2012 08:16
fantastyczny smak i zapach:)
Ewelina38 28.07.2012 21:35
przepis wart wypróbowania, a jak dla mnie do ryżu rewelacja :)
piotereq 27.09.2011 09:32
dobre
artur7 27.08.2011 18:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak