Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkwią i z ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 1 szt
rzodkiewka 2 peczki
śmietana
sól
sok z cytryny
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkwią i z ogórkiem

Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać troszkę soli i odstawić w chłodne miejsce, aby puściło soki, odlać go w rzodkiewki. Rzodkiew i ogórki obrać i również zetrzeć na tarce, podobnie jak w przypadku rzodkiewki posolić i odstawić, a potem odlać sok, wymieszać warzywa razem i dodać śmietanę, sok z cytryny i wymieszać dokładnie wszystkie składniki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak