Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
kukurydza 1 puszka
oliwki 100 g
sól
pieprz
żółty ser 50 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i kukurydzą

Makaron ugotować, wg wskazówek na opakowaniu. Wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać odsącząnoa kukurydze, tuńczyka razem z zalewą i oliwki pokrojone w plasterki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymeiszac wszysstkie składniki. Posypać serem startym na tarce i zapiekać w 180 stopniach ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.08.2011 17:10
ale ciekawe..
pacpaw 19.08.2011 23:03
tuńczyka jeszcze nie zapiekałem - podpatrzone :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak