Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
czosnek 3 zabki
olej
curry 1 ły zeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z curry

Olej rozgrzewamy na patelni. Ryż wyjąć z torebek i umyć. Wsypać ryż i 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smażyć do momentu, aż ryż będzie przeźroczysty. Wlać 2 szkl. wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem, aż ryż będzie prawie miękki. Dodać curry, w razie gdy ryż jest za suchy dolewam oleju. Smażyć cały czas mieszając, aż ryż zrobi się jednolicie żółty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak