Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dodatkiem ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 5 szkl
mleko 3 szkl
jaja 3
cukier 5 lyżek
mąka 5 łyżek
masło 3 łyżki
sól
olejek cytrynowy
puder do posypania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dodatkiem ryżu

Wypłukany ryż zalać wrzącym mlekiem z dodatkiem soli i ugotować. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z ryżem, mąką, roztopionym masłem, olejkiem i ubitą pianą, posolić, dokładnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść racuszki i upiec na rumiano z dwóch stron. Przed podaniem posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.10.2013 17:02
apetyczne racuchy
ankaryba 23.09.2013 08:13
smaczne :-)
IwonaKa 26.08.2013 00:07
takich jeszcze nie jadłam
Beata23 04.06.2013 10:21
takich jeszcze nie jadłam
Łukasz15 18.01.2013 16:46
Bardzo dobre
cooleczka 02.08.2012 19:38
muszę spróbować :)
owca441 01.08.2012 20:53
ciekawe
mirosława4 19.06.2012 22:07
super
RenataZ-et 06.05.2012 23:26
pomysłowe
anulka69 27.04.2012 09:18
lubię
joanna77 01.03.2012 20:55
super
IKrakowianka 02.02.2012 23:44
świetne
olkaaa 30.01.2012 07:41
musz? spróbowa?
romanrafal
romanrafal 19.12.2011 20:28
no no ciekae
Grazyna0211 16.11.2011 13:46
pomysłowe
Ewelina38 20.10.2011 14:22
super pomysł, z ryżem jeszcze nie robiłam
Wacław 14.10.2011 12:49
fajne
Monika193
Monika193 08.09.2011 19:42
pyszne
Wafelek2601 08.09.2011 10:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak