Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofta kebab

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
ząbki czosnku 3
jajko 1
tymianek 1 szczypta
sól 2 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 7 ziaren
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kofta kebab

Wołowinę dwukrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, utarty czosnek, tymianek, sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą oraz utarte na proszek ziele angielskie. Wbijamy jeszcze jajko i wszystko dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Taką masą oblepiamy kijki do szaszłyków i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie smażymy na patelni grillowej po 10-15 minut z każdej strony. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 24.02.2013 20:35
super
Anna169Hosz 05.11.2012 08:56
Pyszne mięsko.
Katarzyna/kate1980 22.09.2012 22:33
super
ewaa 11.11.2011 18:22
wygląda bardzo apetycznie
Margo1 22.08.2011 17:09
pyszniutkie
agnieszka214 21.08.2011 06:45
mniam
Agnieszka_B 20.08.2011 23:02
Mistrzowskie wykonanie...
Jolanta_P-S 20.08.2011 18:32
Pyszne musi być!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak