Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolońskie z selerem naciowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron bugatini 300 g
sos boloński 1 słoik
mięso mielone 40 dag
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
seler naciowy 5 łodyg
koncentrat pomidorowy 90 g
oregano 2 szczypty
bazylia 4 szczypty
ser wędzony 7 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolońskie z selerem naciowym

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone mieszamy z pieprzem, solą i papryką słodką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na dużym ogniu nieustannie mieszając. Gdy się przesmaży dodajemy oregano oraz drobno pokrojone łodygi selera naciowego (dodałem tez odrobinę pokrojonych liści). Chwilkę smażymy i dodajemy koncentrat wraz z sosem ze słoika. Całość mieszamy i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy jeszcze bazylią i gotowe. Tak przyrządzonym sosem polewamy makaron i posypujemy startym serem wędzonym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 07.04.2013 09:35
bardzo smaczny przepis
leonkot 17.09.2012 16:20
po prostu przepadam za spagetti
Katarzyna/kate1980 15.07.2012 23:01
super pomysł
Mirka-Ludomila 01.03.2012 09:53
super spaghetti
Norgiusz 29.11.2011 10:24
pycha
BernadettaP 20.11.2011 09:28
Uwielbiam :)
kasienka23 01.11.2011 08:40
pysznie wyglada
Margo1 22.08.2011 17:09
interesujące
Agnieszka_B 20.08.2011 23:00
Makaron idealnie przyrządzony...
Jolanta_P-S 20.08.2011 18:33
spaghetti nigdy nie odmówie, chyba sie wprosze do ciebie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak