Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane czereśnie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 1 szklanka
ocet winny 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
skórka z pomarańczy 1 szt
Cynamon cały Prymat kawałek
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane czereśnie

Czereśnie myjemy osuszamy i układamy w wyparzonych słoikach.Gotujemy zalewę ze szklanki wody,połowy szklanki octu,szklanki cukru dwóch łyżek miodu,skórki otartej z umytej wyparzonej pomarańczy,pieprzu,ziela angielskiego gozdzików i szczypty soli.Ostudzoną zalewę przecedzamy i zalewamy owoce,zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 20 min w temperaturze 90 stopni.Podajemy do mięs i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak