Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto w grochy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
cukier puder 2 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
czekolada gorzka 150 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 1 szt.
winogrona 1 (kolorowe)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto w grochy

Winogrona umyj, osusz, trochę zostaw do dekoracji.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w wodzie, połącz z jogurtem i ze śmietaną.
Dodaj winogrona, wymieszaj i wyłóż na biszkopt. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Część czekolady zetrzyj, resztę rozpuść w kąpieli wodnej i zrób dekoracje. Na ciasto wyłóż winogrona i czekoladowe ozdoby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 02.12.2011 10:12
ciekawe
Agnieszka/picola 21.08.2011 22:14
fajne
Agnieszka/picola 21.08.2011 22:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak