Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory 3 szt
cebula 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej 4 łyżki
kiełbasa śląska 15 dag
cukinia 1 szt
ryż 125 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z ryżem

Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.Cukinię obrać ze skóry i wydrążyć gniazda nasienne.Cebulę pokroić w piórka a pomidory w kostkę uprzednio zdejmując z nich skórkę.Do garnka wlać niewielką ilość oleju i wrzucić do niego paprykę.Poddusić i dodać cukinię.Gdy papryka będzie miękka dodać cebulę,doprawić pieprzem i solą do smaku.Na koniec wrzucić pomidory i dusić pod przykryciem parę minut.Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Dodać do lecza.Wszystko wymieszać i doprawić ..Dodać ugotowany ryż i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 03.05.2012 12:30
świetne
kate.500 04.02.2012 21:39
fajny pomysl
barbara11561 23.01.2012 19:49
z ryżem nie robiłam jeszcze
Karmel 07.01.2012 20:32
pyszności
Jaheira11 12.12.2011 22:12
leczo zawsze serwuje na czarną godzinę
leonkot 19.10.2011 17:57
super
Ania67 15.10.2011 12:18
pycha
Wacław 06.10.2011 12:48
ciekawy przepis, z ryzem tez jeszcze nie robiłem lecza
AgaS10 24.09.2011 20:19
pycha:)
Kuchareczekjeden 24.09.2011 16:20
podobno pyszne z ryżem ale ja jeszcze nie jadłam
eduszo
eduszo 02.09.2011 21:00
Jeszcze tak nie robiłem.
Mariusz10 02.09.2011 17:44
super pomysł
Magdalena1110 26.08.2011 07:10
bardzo fajne
Krystyna32 21.08.2011 10:06
super
Robert10 20.08.2011 14:41
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak