Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem żurawinowo-gruszkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawiny 1 kg
gruszki 2 szt
skórka pomarańczowa 2 łyżki
cukier 1/2 kg
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: dżem żurawinowo-gruszkowy

Umyte i osuszone żurawiny wkładamy do syropu przygotowanego z dwóch szklanek cukru i połowy szklanki wody,następnie dodajemy obrane pozbawione gniazd nasiennych drobno pokrojone gruszki.Dusimy na małym ogniu aż staną się szkliste,dodajemy skórkę pomarańczową mieszamy i rozkładamy do słoików.Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 20:07
pyszny taki domowy
Norgiusz 17.05.2012 07:39
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak