Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
ocet 500 ml
sól do smaku
cukier do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pieczarki

Pieczarki umyte gotujemy w wodzie z solą przez ok 10 min. Studzimy i wkładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę w proporcji 2/3 wody i 1/3 octu, pół łyżeczki soli i łyżeczka cukru. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki w słoikach zalewamy zalewą wrzucamy po trochu marchewki, po 1 liściu laurowym i goździku na słoik. Opcjonalnie można dodać gorczycę, choć ja nie zawsze dodaję. Zamykamy weki i gotujemy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.12.2013 10:47
lepiej zrobić swoje niż jeść te kupne ,już mi one nie smakują
ben-ka 16.12.2013 09:48
Smaczne marynowane grzybki.
Adam/ZUB3R 20.09.2013 11:33
smaczne pieczarki
misia53 25.07.2013 11:07
uwielbiam pieczarki marynowane , muszę kiedyś zrobić sama wg twojego przepisu
Krystyna32 17.07.2013 19:19
bardzo lubię
caralajna 18.06.2013 08:32
smaczne są
Łukasz15 28.01.2013 22:27
Wyśmienite
Piotr-21 03.07.2012 15:15
fajne
Marta1986 28.06.2012 14:37
dobre
Katarzyna59 15.06.2012 20:20
super
safcia 06.05.2012 19:41
sa pyszniutkie uwielbiam marynowane pieczarki
mela25 01.05.2012 07:30
pychotka
olkaaa 13.04.2012 07:31
super
anula250 21.01.2012 09:32
Uwielbiam marynowane pieczarki :)
Iwona32 13.01.2012 22:08
bardzo lubię grzybki
Teresa19 21.12.2011 07:42
lubię
przejs 17.09.2011 10:19
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak