Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z groszku

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielonego groszku konserwowego 1 puszka
masła 1 łyżka
słodkiej śmietanki 2 łyżki
kopru szczypta
soli szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z groszku

Groszek odcedzić i odsypać 1/4 puszki do oddzielnego naczynia. W rondelku roztopić masło i dodać groszek z puszki. Posiekać koperek i połączyć z groszkiem. Dodać 2 łyzki śmietanki. Dusic przez 5 minut na wolnym ogniu.
Przetrzeć przez sito lub zmiksować. dodać resztę groszku. Doprawić szczyptą soli.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak