Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony błyskawiczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
bulion 1,5 l
barszcz w butelce 3 łyżki
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony błyskawiczny

Grzyby moczymy w wodzie. Potem kroimy na kawałki i dorzucamy do bulionu. Bulion gotujemy, wrzucając listki i ziele dodajemy obraną marchewkę pokrojoną w półplasterki. Buraki obieramy i kroimy w słupki, dorzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy,aż buraki będą miękkie, wtedy dolewamy esencję z butelki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Nie gotujemy buraków zbyt długo, bo barszcz straci kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tekla 16.12.2015 20:16
barszczyk bardzo się udał, do dobrych przypraw polecam jeszcze koncentrat buraczków od Gomaru Pińczów, pycha :)
monisia1977 07.10.2012 15:30
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak