Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 6 kg
cebula 0,5 kg
cukier 40 dek
sól 3 łyżki
ocet 10 % 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat 7 szt
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pikle

duże żółte ogórki obieramy,wydrążamy nasiona i kroimy na kawałki.Cebulę kroimy na półplasterki dodajemy przyprawy,sól,cukier,zalewamy octem mieszamy i zostawiamy na 24 godz.Wkładamy do słoików i gotujemy 4-5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.09.2013 09:25
przepadam za piklami
Grazyna0211 03.06.2012 17:33
też mi się podoba ten przepis
ben-ka 11.04.2012 13:43
świetny przepis warto wykorzystać.
Krystyna32 18.01.2012 11:31
super
Wacław 13.12.2011 21:04
pyszne !
Ewa111 01.11.2011 17:39
bardzo lubię takie ogórki
Rybciia 21.09.2011 12:32
extra!
Rybciia 21.09.2011 12:32
extra!
piotereq 27.08.2011 10:05
dobre
Monika193
Monika193 25.08.2011 23:17
pycha
owca441 20.08.2011 16:30
ogórki w takiej postaci świetne
misia53 19.08.2011 20:57
u mnie pikle mają powodzenie ....spróbuj Aniu jeszcze z musztardą
teresa18 19.08.2011 19:11
lubię ostre ogóreczki
halinka1011 19.08.2011 18:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak