Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pychotka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 50 g
mleko 1 l
margaryna Kasia 1 kostka
cukier 3/4 szk
cukier waniliowy 1 op
kakao 4 łyżka
kasza manna 1 i 1/3 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pychotka

50 g wiórków kokosowych
1 l mleka
1 kostka margaryny Kasia
3/4 szk cukru
1 duży cukier waniliowy
4 łyżki kakao
1 i 1/3 szk kaszy manny

Polewa:
1/3 kostki margaryny Kasia
1 szk cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżki wody

25 g wiórków do posypania
2 duże paczki herbatników Petitiki

Składniki na polewę rozpuścić na maleńkim ogniu uważając aby się nie zagotowała.

Do garnka wlać mleko, dodać oba cukry, kakao i margarynę i zagotować.
Do gotującego się mleka wsypać kaszę zmieszaną z wiórkami energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki.
Masę gotować około 4 minuty.
Na blaszkę wyłożyć warstwę ciastek, na nią wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
Następnie masę przykryć drugą warstwą ciastek.
Gdy masa przestygnie ciasto polać polewą i posypać wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.01.2017 20:54
Smakowite ciasto
Andysz 25.04.2012 21:41
fajny przepis;))
cukiereczek 26.11.2011 08:47
PYCHOTKA
aguus 19.08.2011 19:33
Uwielbiam ciasta kokosowe!
halina17 19.08.2011 18:45
ja to ciasto znam ale pod inną nazwą
eewelina 19.08.2011 17:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak