Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
marchewka 25 dag
cebula 15 dag
kminek 1/2 łyżeczki
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści(kilka dużych ładnych liści pozostawić do wyłożenia garnka)opłukać i posiatkować.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Marchew obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z cebulą,marchewką,kminkiem i solą wyłożyć do glinianego garnka lub wiaderka.Dobrze ugnieść,przykryć talerzykiem,obciążyć czystym kamieniem.Po 5 dniach przełożyć do słoików,pasteryzować 20 minut w temperaturze 80*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2013 11:43
super taka kapusta
IKrakowianka 30.05.2012 00:07
bardzo dobra
ben-ka 23.01.2012 09:45
Od dawna idę na łatwiznę i kapustę kiszoną kupuję w sklepie.
barbara11561 22.01.2012 21:34
w tym roku nie robiłam,ale bardzo lubię swoją ukiszoną kapustkę
Wafelek2601 25.12.2011 11:15
super taka domowa
Dorian 23.10.2011 17:22
pycha
Seba 01.10.2011 09:21
też robię, ale bez kminku jest smaczna
kate.500 24.09.2011 16:40
samo zdrowie
Ania67 18.09.2011 11:11
uwielbiam
Ania67 18.09.2011 11:11
uwielbiam
Izabela/bella81 06.09.2011 15:01
świetna
Izabela/bella81 06.09.2011 15:01
świetna
Kopiko1983 20.08.2011 19:33
Super!!!
IZABELA29 20.08.2011 09:34
z beczki deptana najlepsza...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak