Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebule 2 szt.
czosnek 5 ząbków
przecier pomidorowy 3 łyżki
miód 4 łyżki
bazylia do smaku
majeranek do smaku
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Żeberka posolić i popieprzyć, obsmażyć na oleju na złoty kolor, dorzucić pokrojoną w półtalarki cebulę, zgnieciony w prasce czosnek, dodać pozostałe składniki, dusić przez 15 minut.Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godz. w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak