Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 0.5 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka truskawkowa 2 sztuki
twaróg 0,5 kg.
margaryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkopcie

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Galaretki rozrabiamy wg. instrukcji. Truskawkowe w jednym pojemniku. Cytrynową i z owoców leśnych oddzielnie. Margarynę ucieramy z cukrem i przemielonym wcześniej serem. Masę dzielimy a pół. Gdy galaretki zaczną gęstnieć cytrynową i z owoców leśnych miksujemy z masą serową. Biszkopt nasączamy wodą z cytryną, następnie wykładamy masę cytrynową( przed wyłożeniem następnej warstwy czekamy aż wcześniejsza stężeje), galaretkę, masę z owoców leśnych i przykrywamy galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 24.04.2012 10:36
bardzo lubię takie ciasta
joanna43 24.04.2012 10:36
bardzo lubię takie ciasta
Iwusia 16.12.2011 21:04
wygląda apetycznie
SyMiki 04.11.2011 19:43
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak