Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Luksusowy deser lodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszek z kompotu 6 połówek
konfitur 6 łyżek
wina kieliszek
poziomki 2 szklanki
truskawki 2 szklanki
lody czekoladowe 6 porcji
lody waniliowe 6 porcji

Przepis i sposób przygotowania na: Luksusowy deser lodowy

Opłukane owoce przekładamy do salaterki, zalewamy alkoholem, odstawiamy w chłodne miejsce (nawet na godzinę). Tuż przed podaniem deseru ubijamy śmietanę. Na spodzie każdego pucharka układamy połówki gruszek, do środka po usuniętych gniazdach nasiennych wkładamy porcję konfitur oraz porcję lodów - jasnych i ciemnych. Całość przybieramy bitą śmietaną. Wierzch posypujemy świerzymy owocami.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 05.01.2012 12:54
uwielbiam
SylwiaMagdaSabin 05.01.2012 12:54
uwielbiam
ewaa 15.05.2011 15:10
super:)
Monika192 06.03.2011 13:23
pycha polecam
Emilia21 28.08.2010 10:39
rewelacja
Dorota76 31.07.2010 11:59
Wygląda imponująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak