Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w pół godziny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola konserwowa 1
kiełbasa 250 g
Bazylia suszona Prymat
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
mąka pszenna
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w pół godziny

kostkę bulionową zagotować z wodą. Dodać pół łyżki bazylia i pół łyżki oregano. Dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i dodać odsączoną fasolę. Gotować na malym ogniu. W tym samym czasie kiełbase pokrojoną w półksiężyce podsmażyć delikatnie na patelni. Dodać kielbase do gotującej się fasoli. Dodać dużą szczyptę pieprzu cayenne. Zagęścić mąką pszenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 19.08.2011 09:21
mniam
pioge7 19.08.2011 09:16
mniam mniam i jeszcze raz mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak