Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie pieczeniowym.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
Kucharek przyprawa uniwersalna
margaryna
mąka 2 łyżki
woda 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pieczeniowym.

Mięso wieprzowe (np.łopatka, karkówka) natrzeć przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia smażyć na margarynie pod przykryciem. Gdy mięso się lekko przypiecze z obu stron, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Gdy będzie miękkie wyjąć i zaciągnąć sos mąką z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.02.2012 09:25
bardzo dobre danie
Kate131 20.12.2011 07:54
pycha
Wacław 03.09.2011 11:27
pyszneee !
Ania67 29.08.2011 19:05
rewelacja
pawel6 19.08.2011 19:37
Bardzo apetyczna!
pioge7 19.08.2011 09:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak