Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraczków czerwonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula 2
ocet winny 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraczków czerwonych

Buraki dokładnie myjemy i zwijamy w folię albuminową. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 200°C do miękkości. Następnie upieczone buraczki trzem na małej tarce. Część soku odlewamy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Łączymy z buraczkami, dolewamy ocet i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Następnie nakładamy buraczki do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 11.09.2012 09:26
pieczonych jeszcze nie robiłam, ale spróbuję
K&J 29.07.2012 17:10
Robimy identyczną!
BernadettaP 06.11.2011 11:16
kolejna świetna propozycja :-)
Margo1 22.08.2011 17:08
ciekawy pomysł
Jolanta_P-S 19.08.2011 20:58
U mnie też bardzo obrodziły trzeba sprawdzić
jolajka 19.08.2011 20:10
przepis fajny, może skorzystam bo buraków u mnie (a raczej u teściwoej) zatrzęsienie
ben-ka 19.08.2011 10:16
podoba mi się ten przepis:)
agnieszka137 18.08.2011 23:09
smaczniutka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak