Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta biała 1/2
koncetrat pomidorowy 90 g
sok pomidorowy 200 ml
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól do smaku
ryż biały 2 łyżki
jajko 2
kostka rosołowa
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście

Kapustę pozbawiamy środka i gotujemy w lekko osolonej wodzie 7-8 minut. Do mięsa mielonego wsypujemy przelany wrzątkiem ryż, przyprawę do mięsa mielonego, wbijamy jajka i całość mieszamy. Formujemy podłużne kotleciki, które zawijamy w liście ugotowanej kapusty. Do garnka z wodą i kostką rosołową wrzucamy ziele, liście, pieprz czarny, przecier oraz sok i dokładnie miksujemy. Sos zagotowujemy i wkładamy do niego gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 18.02.2014 22:06
Gołąbków nigdy nie odmówię :-)
Marzena34 29.04.2012 14:43
są wspanmiałe
iga2 05.01.2012 22:27
smaczne
Reda 27.12.2011 08:33
Super
olkaaa 09.12.2011 07:37
pycha
halina17 29.11.2011 13:05
smaczne
Tika4444 21.10.2011 18:27
pyszne gołąbki
iga2 06.10.2011 17:31
super
Ewelina47 05.10.2011 12:13
uwielbiam własnie ostatnio robiłam
smakowita 28.08.2011 11:55
są bardzo dobre
Margo1 20.08.2011 12:18
pyszne uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak