Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w panierce z ziaren z grillowaną cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówka 1 szt
cukinia 8 plastry
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
Grill przyprawa pikantna Prymat do smaku
mieszanka ziaren 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w panierce z ziaren z grillowaną cukinią

Plastry cukini doprawić przyprawą pikantną na grill i pokropić 1 łyżką oliwy z oliwek. 2 łyżki mieszanki ziaren zmielić i wymieszać z 1 łyżką bułki tartej. Parówkę pokroić w ok. 1 cm plasterki. Jajko wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, zamaczać w nim plasterki parówki, a następnie obtaczać je dokładnie w mieszance ziaren i bułki tartej. Rozgrzać patelnię grillową, cukinię grillować z obu stron aż odcisnąć się na niej paski od grilla. Wyłożyć je na talerzu, w środku pozostawiając puste miejsce. Wlać na patelnie drugą łyżkę oliwy, kłaść na patelni panierowane plasterki parówki, grillować na złoto z obu stron, wyłożyć na cukini, udekorować ćwiartkami pomidora i piórkami z pomarańczowej papryczki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.09.2011 21:23
kolorowo i ciekawie na talerzu :)
Pola2 20.08.2011 19:25
apetyczny
szyba 18.08.2011 19:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak