SELER W CIEŚCIE

SELER W CIEŚCIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 DUŻA SZT
  • mąka

    5 ŁYŻEK
  • jajka

    2 SZT
  • mleko

    4 ŁYŻKI
  • sól

    1/2 ŁYŻECZKI
  • woda

    4 ŁYŻKI
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    szczypta
  • tłuszcz

    DO SMAŻENIA
  • ser żółty

    2 (tarty, ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SELER UMYĆ,OBRAĆ I UGOTOWAĆ AL DENTE.WYJĄĆ I OSTUDZIĆ.PRZYGOTOWAĆ CIASTO: WSYPAĆ 4 ŁYŻKI MĄKI,DODAC SOL,GAŁKĘ, WBIĆ ŻÓŁTKA I ROZCIERAJĄC ŁYŻKĄ WLEWAĆ MLEKO I WODĘ.CIASTO MA MIEĆ KONSYSTENCJĘ GESTEJ ŚMIETANY.PIANĘ Z BIAŁEK UBIĆ NA SZTYWNO I POMIESZAĆ Z CIASTEM.DODAĆ STARTY SER I WYMIESZAĆ.SELER KROIĆ NA 0,5CM, POSYPAĆ MĄKĄ,MACZAĆ W CIESCIE I SMAŻYC NA DOBRZE ROZGRZANYM TŁUSZCZU.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

04.12.2012 20:05
ekstra pomysł

marcia71

27.06.2011 21:16
dobre

marcia71

27.06.2011 21:16
dobre

marcia71

01.06.2011 09:40
mniam

jasiek

09.04.2011 12:50
bardzo ciekawe

jasiek

09.04.2011 12:50
bardzo ciekawe

gosia561

04.04.2011 10:19
spoko jedzonko

mehia

07.11.2010 00:15
apetyczne :)

edyta44

15.10.2010 12:08
nie probowalam ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat