Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SELER W CIEŚCIE

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 DUŻA SZT
mąka 5 ŁYŻEK
jajko 2 SZT
mleko 4 ŁYŻKI
sól 1/2 ŁYŻECZKI
woda 4 ŁYŻKI
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
tłuszcz DO SMAŻENIA
ser żółty 2 (tarty, ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: SELER W CIEŚCIE

SELER UMYĆ,OBRAĆ I UGOTOWAĆ AL DENTE.WYJĄĆ I OSTUDZIĆ.PRZYGOTOWAĆ CIASTO: WSYPAĆ 4 ŁYŻKI MĄKI,DODAC SOL,GAŁKĘ, WBIĆ ŻÓŁTKA I ROZCIERAJĄC ŁYŻKĄ WLEWAĆ MLEKO I WODĘ.CIASTO MA MIEĆ KONSYSTENCJĘ GESTEJ ŚMIETANY.PIANĘ Z BIAŁEK UBIĆ NA SZTYWNO I POMIESZAĆ Z CIASTEM.DODAĆ STARTY SER I WYMIESZAĆ.SELER KROIĆ NA 0,5CM, POSYPAĆ MĄKĄ,MACZAĆ W CIESCIE I SMAŻYC NA DOBRZE ROZGRZANYM TŁUSZCZU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.12.2012 20:05
ekstra pomysł
marcia71 27.06.2011 21:16
dobre
marcia71 27.06.2011 21:16
dobre
marcia71 01.06.2011 09:40
mniam
jasiek 09.04.2011 12:50
bardzo ciekawe
jasiek 09.04.2011 12:50
bardzo ciekawe
gosia561 04.04.2011 10:19
spoko jedzonko
mehia 07.11.2010 00:15
apetyczne :)
edyta44 15.10.2010 12:08
nie probowalam ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak