Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 2 puszka
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
por (biała część) 1 sztuka
oliwa
sól
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki
śmietana 18 proc
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z zielonego groszku

Posiekać pora w plasterki, selera i pietruszkę w kostkę
Do garnka wlać oliwy z oliwek, wsypać pokrojone warzywa, dusić chwile.
Dodać 1l wody, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Posolić i popieprzyć do smaku.
Dodać odsączony groszek konserwowy zagotować.
Gdy przestygnie rozdrobnić blenderem, można przetrzeć przez sito żeby uzyskać całkowicie jednolitą masę.
Podawać z kleksem ze śmietany i groszkiem ptysiowym przyozdobione natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak